d-ale cetateanului de rand

SC Electrica Furnizare -caracatita care ne suge …banii


SC electrica furnizare este o societate pe actiuni, a statului presupun . Ea furnizeaza energie electrica, noi o consumam si o platim. Pana aici totul este ok . Dar ce faci cand , brusc, in mijlocul zilei, pe la ora 12 , sa zicem , ti se opreste curentul electric ??? Pai ce sa faci, suni la deranjamente si iti spui oful. Ti se raspunde foarte amabil, ca echipa este pe teren si va sosi in cel mai scurt timp. Apoi tu, cetateanul de rand, care platesti facturi de 300- 400 ron in fiecare luna, te inarmezi cu rabdare si astepti. Pe la ora 16 mai dai un telefon, aceeasi voce suava iti raspunde calm si iti spune ca echipa de interventie, intervine la alta locatie , dar tu asteapt-o ca vine. Mai tragi o injuratura si astepti. Pe la ora 21 incepe sa se dezghete frigiderul. Porcul care tocmai a fost injunghiat si pus in congelator , incepe sa freamate, mazarea se decongeleaza, ciorba se acreste, copiii incep sa plaga, tu incepi sa injuri, toata familia devine nervoasa. Orbecaind prin curte te lovesti la picior si brusc iti aduci aminte de departementul deranjamente din cadrul companiei sc electrica furnizare. Asa ca la ora 23 suni din nou. Vocea suava a devenit baritonala, iar la intrebarea : ” unde va este echipa de interventie , la discoteca ?” vocea iti raspunde ca aceasta echipa face ce vrea pe teren ca nu o controleaza nimeni. Opa- atunci ti se aprinde beculetul, te luminezi si tu in sfarsit : ce mama dracu, doar suntem in romania !
Oricum e noapte si nu-ti mai trebe curent, chiar daca porcul a inceput sa rumege la mazare.
Dimineata- pui mana pe telefon si suni : unde? la sc elecrica furnizare nord-departamentul deranjamente. Aceasi poveste, echipa pe teren…bla..bla..bla, doar ca acum echipa e ocupata, ca a fost vijelie in alta comuna. Dar la noi ce a fost? nu a fost tot vijelie, pe noi de ce ne lasa mereu la coada ? Pe ce criterii se aleg deranjamentele ?
Noroc insa ca un vecin si adus aminte ca il cunoste pe domn’ cutarescu un sefut pe la electrica, pe care il suna si il roaga sa ne trimita si noua o echipa. Lume buna! nu o sa va vina sa credeti , dar la 15 minute dupa ce sefu a dat telefon, a sosit echipa care, in 5 minute a rezolvat problema.
Apel catre elecctrica funizare: draga electrica, luna asta nu vei primi banii pe factura de la energie,ca sa pot sa compar viteza cu care ai venit la interventie , cu viteza cu care vii ca sa-mi tai curentul.
Sa va ia ala cu coarne pe toti si sa va duca unde a intarcat mutul iapa !
Semnat: eu si vecinii mei de suferinta!

electrica nord-caracatita-traieste-intr-o-cutie-de-conserve

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.