terapii complementare

Raportul dintre om si celulele sale – Maestrul Peter Deunov


Nu de mult am primit pe mail unarticol interesant. Inclin sa cred din ce in ce mai mult ca putem face multe lucruri bune si singurei, fara sa cautam ajutor in toate partile si sub toate formele .Singurul ajutor si cel mai la indemana vine de la Dumnezeu si de la noi insine. Gasirea unui echilibru, insa, din punctul meu de vedere , este cea mai mare provocare a vietii. Dar conform zicerii: „Bate si ti se va deschide” sau „Cere si ti se va da ” incerc si eu ca toti ceilalti sa imi gasesc echilibrul de care am atata nevoie !
Lectura placuta dragilor !

Raportul dintre om si celulele sale – Maestrul Peter Deunov

Dupa stiinta Initiatica, o celula este o creatura vie, un mic suflet inteligent care stie cum sa respire, sa se hraneasca, sa produca secretii, proiectii… Priviti cum lucreaza celulele stomacului, creierului, inimii, ficatului, organelor sexuale : ele sunt cu adevarat specializate. Ansamblul tuturor acestor creaturi, suma activitatilor lor, este inteligenta noastra. Inteligenta noastra se bazeaza pe inteligenta acestor toate mici celule: noi depindem de ele si ele de noi, formam o unitate. In planul fizic, noi nu putem face nimic fara consimtamintul celulelor noastre, ziua in care se vor opri din lucru, functionarea organismului este perturbata: nutritia, eliminarea, respiratia…

Omul este sinteza tuturor inteligentelor care sunt acolo, asezate in el. De aceea trebuie sa capete obiceiul de a vizita celulele sale, sa vorbeasca acestui popor care este acolo, il asculta si care asteapta, este la dispozitia sa dar pe care el le-a neglijat, abandonat si de care aproape isi bate joc. Cel care fumeaza, de exemplu, sau care bea fara masura, deranjeaza aceste frumoase suflete care locuiesc in plaminii sau in inima sa si ele pling, il implora sa se opreasca, dar el continua sa le violenteze, pina la provocarea unei boli.
Trebuie deci sa va aratati foarte atent si plin de dragoste pentru propriul vostru popor; in acel moment cind ceva nu este in regula, el va previne prin anumite semne la care trebuie sa va luati precautii, evitind astfel multe incoveniente. Altfel, nimeni nu va previne si, in ultimul moment, cind nu mai e nimic de remediat, va intrebati cum se face ca n-ati primit nici un semnal avertizor. Daca veti sti insa cum sa va conduceti in raport cu celulele voastre, ele va vor preveni de cele mai mici lucruri, pentru ca ele va iubesc…

Gindurile si cuvintele frumoase pe care le trimiteti fiecarui organ si membru al vostru produc modificari benefice. Daca in fiecare zi, timp de citeva minute, va obisnuiti sa va ginditi la celulele voastre si sa le vorbiti, va veti putea ameliora sanatatea voastra.

Faceti de exemplu acest exercitiu: plasati-va mina pe plexul solar, si in acesta pozitie adresati-va celulelor voastre: cereti-le sa remedieze tot ce nu merge in voi, dar multumiti-le de asemenea pentru treaba lor buna. Ele va vor intelege pentru ca plexul solar dirijeaza toate procesele inconstiente ale organismului: secretia, cresterea, circulatia, digestia, eliminarea, respiratia… Veti putea astfel sa vorbiti celulelor voastre, sa fiti intelesi de ele si aceasta cu atit mai mult cu cit credinta si puterea gindului vostru vor fi mai mari.
uzina vie

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.